dinsdag 20 juli 2010

Ik ging op vakantie en nam mee...

Het was nog best lastig om te bepalen welke boeken we mee zouden nemen op vakantie. Het moesten er niet te veel zijn, omdat we met de trein gingen en dus alles zelf mee moesten sjouwen, maar anderzijds moesten het er natuurlijk ook niet te weinig zijn, want we waren wel van plan om fijn te lezen. Uiteindelijk namen we deze vier romans mee:
1. Vreselijk gelukkig van Erling Jepsen. Echt een fijn vakantieboek, vooral als je -zoals wij- naar Denemarken gaat. En ik was blij dat wij bij Kopenhagen zaten, en niet in een dorpje als Jepsen beschrijft...
2. Atmosferische storingen van Rivka Galchen. Over een psychiater die denkt dat zijn vrouw vervangen is door een dubbelgangster. Interessant boek, zelf vond ik het soms wat irritant dat het onduidelijk was hoe het nu zat. Maar dat is tegelijkertijd natuurlijk ook het interessante eraan, dat begrijp ik ook wel.
3. Het luizenpaleis van Elif Shafak. Een Turks boek met een nogal trieste raamvertelling, maar verder echt een heerlijke roman, waarin een huis de hoofdrol speelt. Alle verhalen van de bewoners worden verteld, maar deze hebben dan ook weer met elkaar te maken (dat de ene bewoner bijvoorbeeld bij de andere langsgaat).
4. Publieke Werken van Thomas Rosenboom. Het lijkt wel wat op Zoete mond, ook hier twee mannelijke personages die erin slagen om een puinhoop van hun leven te maken. Ik vond dit verhaal wel wat interessanter, het speelt zich af tussen 1888 en 1890, een interessante tijdsperiode. Waarschuwing: lees NIET de achterflap, hier worden allerlei dingen vermeld die je nog helemaal niet wil weten als je het boek leest.

1 opmerking:

  1. 'Vreselijk gelukkig' ipv 'helemaal gelukkig'. :o

    Lezen op vakantie is fijn!

    BeantwoordenVerwijderen